2024. Május 5. Vasárnap Györgyi napja van.
Kezdőlap Beköszönő Nagykunság Nagy-Sárrét Hajdúság - Hortobágy A hét képe Háromföldi videók Háromföldi Ki Kicsoda Emlékek, történetek, mesék... Kapcsolat Fotoalbum

Szállást keres a szent család
2023-12-23 12:33:19

Berekfürdőn, Karcagon és Püspökladányban is megelevenedtek a régi népszokások, melyben eljátszották Jézus születésének történetét.

2013-01-10 09:25:22

hotel_kum__nia.jpgSzenti Ernőné nyugalmazott rajztanárnő tűzzománc alkotásait tekinthetik meg a kisújszállási Kumánia Galériában. A kiállítást 2013. január 11-én délután 4 órakor Kecze István polgármester nyitja meg, a vendégeket Kui János a Hotel Kumánia igazgatója köszönti. Az alkotásokat február 20-ig tekinthetik meg a Hotel Kumániában. (forrás:kisujszallas.hu)

2013-01-09 13:58:48

maris.jpgA marista rendet 1817. január 2-án alapították. A Mária Iskolatestvérek új rendházat építettek Karcagon, melyet Ternyák Csaba egri érsek (a képen középen) áldott meg január 2-án. Az ünnepi eseményre családias légkörben került sor: az ott élő öt szerzetes mellett a tartományt Gabriel Villa-Real testvér képviselte – írta beszámolójában Gulyás Zsolt karcagi plébános. A főpásztor kifejezte örömét és háláját a rend és a szerzetesek felé, hogy nem kis áldozatok árán letelepedtek az egyházmegye déli részén. Arra buzdított, hogy együtt kérjék a Jóistent: minél több fiatalt hívjon meg szolgálatába, s ezáltal a rend növekedjen és erősödjön meg az egyházmegyében és a magyar egyházban. Szent Marcellin atya mai követői ugyanazt a szellemi örökséget folytatják, amit ő hagyott rájuk. Nevelési szolgálatuk hat fontos értékre épül: egyszerűség, családi szellem, szolidaritás, jelenlét és meghallgatás, gyakorlatiasság és kreativitás, valamint az evangélium Mária módján történő hirdetése. A marista iskolatestvérek fő feladata a fiatalok szolgálata: megismertetni és megszerettetni velük az Úr Jézust. Tenni ezt úgy, ahogyan a Szűzanya tette. Champagnat atya a Mária Kistestvérei nevet adta a testvéreknek, arra hívva őket: életük legyen olyan alázatos, amilyen Szűz Máriáé volt. A szerzetesek és a marista család jelvénye három kis ibolya, amely az egyszerűséget, szerénységet és az alázatot jelent. Az ibolya kicsi, alig látható, de erős illata van. A Karcagon élő testvérek Szent Marcellin atya hű követői, akik a Szent Pál Marista Általános Iskolában 210 gyermek nevelésére szentelik életüket. „A Mindenható Atyaisten áldása és a Szent Szűz oltalma kísérje életüket!” – szerepel Gulyás Zsolt karcagi plébános írása végén. (forrás: Egri Főegyházmegye/Magyar Kurír)

2013-01-08 19:14:41

120px_Gyorffy_istvan_szobra_karcag_gyorfi_sandor_1984_2.jpg2012. december 22-én szombaton adták át a polgárok javaslata alapján a Magyar Örökség díjakat a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében. Magyar Örökség díjas lett GYÖRFFY ISTVÁN néphagyomány- és tehetségmentő munkássága. Szerette azokat, akiktől tanult, szerette azokat akiket tanított. szeretetre tanította őket a néptudományon kívül, népszeretetre. Így summázta Illyés Gyula 1939-ben a Nyugat hasábjain annak a férfiúnak, Györffy Istvánnak a munkásságát, aki a hazai egyetemi oktatásban a magyar néprajz első professzora volt...A kun származását büszkén emlegető Györffy István - talán mert sejtette, hogy nincs sok ideje idelent? - elképesztő iramban dolgozott. Állandóan úton volt. 1917-ben például a moldvai csángók között kutatott, a következő esztendőben egy kis-ázsiai expedíció tagjaként járta a világot. Beberangolta Törökországot, Finnországot, Lengyelországot, mindenütt a magyar múltat kutatta. Tanulmányt írt a magyar tanya, a magyar falu ősi szerkezetéről, az alföldi kertes városokról, a jellegzetes alföldi földművelésről, a szilaj pásztorok és pákászok-halászok életéről, különböző népcsoportok, kunok, hajdúk, matyók kialakulásának körülményeiről, valamint a magyar népi hímzésekről...Közben pedig a Néprajzi Múzeumban dolgozott, megszervezte a Pázmány Péter Tudományegyetem néprajzi tanszékét. ...A nemzet fennállását - a földi világot elhagyni készülő Györffy István szerint - egy újabb ezredévre csakis olyan művelődéspolitikával lehet biztosítani, amely a néphagyományt és az európai műveltséget egyaránt fontosnak tartja, hiszen "a néphagyomány tart meg bennünket magyarnak, s a nemzetközi műveltség tesz bennünket európaivá. ..Ha azonban csak európaiságra törekszünk, lehetünk nagy műveltségű népek, de minél hamarabb megszűnünk magyarnak lenni. ...Beleolvadunk abba nagy nyugati nemzetbe, amelynek a műveltséghatását a legkönnyebben elfogadjuk. Ha pedig teljesen kivonjuk magunkat a nyugati műveltség hatása alól, akkor meg művelt és erősebb szomszédaink gázolnak hamarosan keresztül rajtunk, s úgy tűnünk el." (Írta: Lőrincz Gabriella - Magyar Nemzet)

2013-01-07 10:18:22

kun_pi__ta.jpg
A DONI KATASZTRÓFA áldozataira emlékeznek 2013. január 13-án, vasárnap 10 órától tartandó istentiszteleten a karcagi református templomban, majd mécses gyújtás a Kun Piétánál (a képen).

2013-01-04 15:39:41

reg__l__s.jpg2013 Boldogasszony havában, január 5-én, szombaton 15:00-től 21:00-ig Újévköszöntő regölés a Debreceni Regösökkel a Motollában, a Homokkerti Közösségi Házban (Debrecen, Szabó Kálmán u. 68.)
Buka László vezetésével gyerekek és felnőttek közösen regölnek.(forrás:motolladebrecen.hu)

2013-01-03 15:35:03

n__pt__nc.jpgA tavalyi Debreceni Advent programsorozat zárásaként, a Debreceni Népi Együttes és a Főnix Rendezvényszervező Kft. közös szervezésében, hagyományteremtő szándékkal valósult meg a „Néptánc, vagy amit akartok” című évadnyitó néptáncgála. A nagy sikerre való tekintettel, a soron következő Vízkereszt alkalmával is várják a műfaj szerelmeseit a Kölcsey Központ Nagytermébe 2013. január 6-án, vasárnap a 18:00-kor kezdődő programra. Vendég: Szilas Táncegyüttes, Szilágysági Hagyományőrzők, Kísér: a Bürkös Zenekar. Belépőjegy: 1200 Ft, 1500 Ft (forrás:fonixinfo.hu)

2013-01-03 11:40:21

berekv__z.jpgTájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy a 2013-as évre a kedvezményes bérletek 2013. január 31-ig, mindennap 8.00 – 17.30 óráig az alábbi árakon megvásárolhatók a Strandfürdő pénztárában.
FELNŐTT ÉVES BÉRLET Kedvezményes ár: 47 000 Ft
Teljes ár: 75 000 Ft.
KEDVEZMÉNYES ÉVES BÉRLET Kedvezményes ár: 35 000 Ft Teljes ár: 65 000 Ft.
ÁLLANDÓ LAKOSOK ÉVES BÉRLETE Kedvezményes ár: 18 000 Ft Teljes ár: 30 000 Ft.
A 2012. évi bérletek érvényessége 2012. december 31-én lejár! Kedvezményes éves bérletet válthatnak a 2013-as évre az akció ideje alatt 35.000 Ft-ért az alább felsorolt kedves vendégeink: diákok, nyugdíjasok, súlyosan mozgáskorlátozottak, berekfürdői üdülőtulajdonosok az alábbi települések állandó lakosai: Berekfürdő, Karcag, Bucsa, Kunhegyes, Tiszaszentimre, Nagyiván, Kunmadaras, Tomajmonostora, Tiszafüred, Újszentgyörgy, Tiszaigar, Kenderes, Kisújszállás, Tiszaörs. Az állandó lakosok éves bérletére jogosultak a legalább egy éve berekfürdői állandó lakcímmel rendelkező vendégeink. Kérjük vendégeinket, hogy bérletváltás esetén minden esetben szíveskedjenek magukkal hozni1 db igazolványképet, illetve a kedvezményre jogosító dokumentumaikat (diák vagy nyugdíjas igazolványt, lakcímkártyát, stb.). Berek-Víz Kft. 5309 Berekfürdő, Berek tér 11. www. berekfurdo.hu E-mail: kozpont@berek-viz.hu Telefon: (59)519-029, (59)519-030 Fax: (59)319-302

2012-12-20 08:46:40

f__nyl__nc.jpgAzt mondják,jön a világvége. Jön a három napos sötétség, zárkózz be, bújj a föld alá, menekülj! Azt mondják, ha túl akarod élni, halmozz fel vizet, élelmiszert, fegyvert... Azt mondom, az jön, amit teremtünk! Hozd el Te is a fényed, gyűljünk össze a hegyek csúcsán, ne menekülj! Azt mondom, ne félj a Benned lévő fényen nincs hatalma a sötétnek...Ötödször gyullad ki a Fénylánc az év legsötétebb napján, ötödször gyűlünk egybe szent hegyeink ormán,m ötödszörre akarjuk együtt, hogy imánk az Istent újra megtalálja. Ha ötről hatra akarsz jutni, ha fényt akarsz vinni az elsötétült világba, ne bújj, gyere velünk! Zarándokútra hívunk! Gyere velünk, ne légy rest, cipeld fel a hegyre terhedet, amit már régóta le szeretnél tenni. Gyere velünk, ne légy hitetlen, emelkedj felül magadon, és a csúcson az vár, amire vársz: a nyugalom, a béke, és a közösÉG. Találd meg a környék számodra legszentebb hegyét..., a többit bízd a Teremtőre. Ne tarts szertartásokat, ne legyenek beszédek, hangoskodás, csak énekeljetek, beszélgessetek vagy hallgassatok - de azt őszintén. Rakjuk ki magunkból mindent, ami hazug, ami csorba, ami mérgez, hogy végre a fényes oldalunkkal fordulhassunk egymás felé, végre egymásra találjunk. Csak azt hozz, ami éltet: a szereteted hazád, nemzeted és Istened iránt. Hozzál kóstolót ételeidből, italaidból. Most hozzád szólok, akik önként, vagy a sors akaratából elhagytad Hazád, vagy a Hazád hagyott el téged: magyarnak lenni vallás, azaz vállalás. Amíg hited és nyelved egy az enyémmel, testvérem vagy, ezért bárhol élsz a nagyvilágban kérlek, gyújts te is tüzet! Bárhol élsz, és bárki vagy kívánom, hogy a legsötétebb éjszakán te is megtapasztald: Nem vagy egyedül! (Írta Géczy Gábor) 

2012-12-18 18:06:33

karcagi_j__r__s.jpgHodos Julianna 1958-ban született Kunmadarason. 1980-ban az egri Tanárképző Főiskolán általános iskolai tanárként diplomázott, 1992-ben a Kossuth Lajos Tudományegyetemen fejlesztő-kutató szakpedagógusként végzett, majd 2006-ban a Szegedi Tudományegyetemen közoktatás-vezető szakképesítést szerzett. 1980-ban a Győrffy István Általános Iskolában kezdett tanítani, majd 1991-től mostani kinevezéséig a karcagi polgármesteri hivatal irodavezetője volt. Két gyermek édesanyja. 2008-ban a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Díjjal ismerték el munkáját. (forrás:infolarcag)

2012-12-18 16:14:23

plad__nyi_j__r__s.jpg2013 január elsejétől munkáját megkezdő járási hivatalok elsősorban okmányirodai feladatokat, a gyermekvédelmi és gyámügyeket, valamint egyes szociális, környezetvédelmi, természetvédelmi igazgatási ügyek intézését veszik át a településektől. Jövő évtől a járási hivatalokon belül szakigazgatási szervként működik a járási gyámhivatal, a járási állat egészségügyi és élelmiszer-ellenőrző hivatal, a járási földhivatal és a járási munkaügyi kirendeltség. A Püspökladányi Járási Hivatal vezetője Vadász Ferenc Attila 1966-ban született Püspökladányban. 1987-ben a Zalka Máté Katonai Műszaki Főiskolán általános üzemgazdászként, majd 1996-ban a Bolyai János Katonai Műszaki Főiskolán általános közgazdászként végzett. 1989-től az APEH-nél, 1993-tól a K&H Banknál, majd 2008-tól 2010-ig a Pálfi István Szakképzés-szervezési Társulásnál TISZK közalkalmazottként dolgozott. 2011 óta mostani kinevezéséig a püspökladányi polgármesteri hivatal osztályvezetője. Nős, három gyerek édesapja. A Püspökladányi Járási Hivatal székhelye: Püspökladány. A püspökladányi járáshoz tartozó települések (térkép) : Báránd, Bihardancsháza, Biharnagybajom, Bihartorda, Földes, Kaba, Nagyrábé, Püspökladány, Sáp, Sárrétudvari, Szerep, Tetétlen.

Oldal :123456789101112131415
161718192021222324252627282930
313233343536373839404142434445
464748495051525354555657585960
616263646566676869707172737475
767778798081828384858687888990
919293949596979899100101102103104105
106107108109110111112113114115116117118119120
121122123124125126127128129130131132133134135
136137138139140141142143144145146147148149150
151152153154155156157158159160161162163164165
166167168169170171172173174175176177178179180
181182183184185186187188189190191192193194195
196197198199200201202203204205206207208209210
211212213214215216217218219220221222223224225
226227228229230231232233234235236237238239240
241242243244245246247248249250251252253254255
256257258259260261262263264265266267268269270
271272273274275


A J Á N L Ó



egiangyalunkmeheszet



www.facebook.com/fenyvespanninyaralo



Kézműves tollak a Tiszából a Tiszáért

Tiszából gyűjtött kupakokból és uszadékfából készít tollakat az abádszalóki Telekes Attila, aki minden eladott darab után támogtja a Tisza megtisztítását.

Web: www.tasysdesign.hu/tollak/

YouTube: youtube.com/@madeintisza-to

Facebook: www.facebook.com/attila.telekes



ww.facebook.com/Doridadesign

www.meska.hu/shop/DoridaDesign


www.facebook.com/mazacskakeramia


www.facebook.com/palettamuhely


www.facebook.com/Illatviaszgyertya

nalashop.hu


FUSZEKLI 

www.facebook.com/Fuszekli 


Dorinette Műhelye

www.facebook.com/Dorine


talita.hu